shadow

Mušičarenje kao nosilac razvoja lokalnog turizma

Rijeka Lim koja se proteže kroz 4 opštine na sjeveru Crne Gore predstavlja jedinstveni resurs za razvoj turizma u regionu. Zaljubljenici u mušičarenje redovno dolaze u Andrijevicu gdje ih dočekuje iskusno i dobro organizovano ribolovno udruženje SRK Lim1 koje se stara o zaštiti i promociji rijeke.  Masovne poplave 2010 uništile su prostorije uprave kluba.

Prepoznajući turističke potencijale mušičarenja, RRA BKP je tokom 2011 koordinisala razvoj i implementaciju projekta izgradnje i opremanja ribolovnog doma u Andrijevici, koji je finansiran udruženim sredstvima USAID-a, lokalnog mušičarskog kluba i Opštine Andrijevica. Cilj projekta bilo je unapređenje turističkih potencijala regiona ali takođe i doprinos zaštiti životne sredine, naročito u zaštićenim riječnim revirima kojima gazduje mušičarski klub SRK Lim 1.

Od kako je ribolovni dom izgrađen i opremljen u potpunosti, mušičarski klub je dočekao veliki broj zaljubljenika u mušičarenje koji uživaju u ribolovu po sistemu uhvati i pusti koliko god žele, jer klub nudi udoban smještaj po veoma pristupačnim cijenama. Tokom 2012, klub je organizovao nekoliko mušičarskih takmičenja i na taj način privukao veliki broj učesnika i posjetioca u malu varoš Andrijevicu.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti prikazana javno. Неопходна поља су означена *