shadow

FaRInn Projekat – Završna konferencija

Međunarodna konferencija “ Odgovorna Inovacija: Južno Evropski put“ će se održati 10. septembra 2014. u Mitiliniju ( Lesvos, Grčka).

Projekat FaRInn – Podrška odgovornim inovacijama u zemljama jugoistočne Evrope je ko – finansiran od strane Programa za teritorijalnu saradnju u jugoistočnoj Evropi.
Projekat okuplja 8 partnera iz 7 zemalja koji zajedno rade da omoguće i unaprijede okvirne uslove za model inovacija u jugoistočnoj Evropi, koji poštuje principe održivosti, društvene odgovornosti i boljeg kvaliteta života. Drugim riječima: Odgovorne inovacije.

U organizaciji sjeverno egejskog regiona i FaRInn projektnih partnera, završna konferencija ne samo da predstavlja važan momenat da se razgovara o rezultatima FaRInn projekta, već i da se raspravlja o načinu na koji se odgovorne inovacije mogu unaprijediti na lokalnom nivou,  na području jugoistočne Evrope i šire. Učesnici konferencije će takođe imati priliku da se prilikom studijske posjete upoznaju sa konkretnim primjerima odgovornih inovacija.

Za više informacija o događaju, uključujući program i logistiku, posjetite sajt www.farinn.eu.

Da se ​​registrujete : farinn@ciseonveb.it

Konferencija se može pratiti preko web – streaming-a na sajtu FaRInn projekta i preko tvitera ( https://tvitter.com/FARINNproject – @FARINNproject ).