FAO-EBRD projekat u Crnoj Gori: Regionalni kvalitet i turizam

Naziv projekta: FAO-EBRD projekat u Crnoj Gori: Regionalni kvalitet i turizam (2021-2023)
Donator: FAO-EBRD
Period implementacije: 2021-2023

 

Cilj:

 

Poboljšati standarde kvaliteta hrane i konkuretnost sektora proizvodnje hrane

Aktivnosti:

  • Podrška razvoju, marketingu i promociji kvaliteta proizvoda u Crnoj Gori
  • Razmjena znanja, praksi i iskustava između zemalja Zapadnog Balkana i zemalja Kavkaza vezanih za standarde kvaliteta hrane
  • B2B HORECA (odloženo)
  • Gorska Trpeza/ Morska Trpeza
  • Gastroruta
  • Unutrašnje Kontrole
  • Tehnička podrška/izgradnja kapaciteta

COVID Paket (2021-2022)

 

Pod-komponenta 1.5. Podrška kratkim lancima snabdijevanja hranom

 

Cilj:

Pristup malih proizvođača novim tržištima, razmjena znanja, povećanje prilagođenosti i konkurentnosti na tržištu

Aktivnosti:

  • Razvoj lokalne digitalne mreže za hranu i platformu za razmjenu znanja
  • Tehnička podrška ojačavanju pozicije malih proizvođača, kao i priprema za ponovno aktiviranje turističkog sektora.

Pod-komponenta 2.5:  Podrška uspostavljanju kratkih lanaca snabdijevanja hranom

Cilj:

  • Analizirati uspostavljanje, razvoj i trenutno stanje kratkih lanaca snabdijevanjima hranom da odgovore na nove izazove.

Aktivnosti :

  • Sprovesti istraživanje i objaviti studiju