shadow

Obezbijeđeni grantovi za 19 ženskih biznisa

Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije zajedno sa partnerima je implementirala projekat ekonomskog osnaživanja žena u  opštinama Kolašin i Mojkovac, finansiranog od strane UNDP-ja Crna Gora.

Jedan dio projekta je predvidjao pružanje obuka iz oblasti koje su preduzetnicama najpotrebnije za uspješno vodjenje biznisa, a to su: komunikacijske vještine, preduzetništvo, marketing, izrada biznis plana, pravna i poreska regulativa Crne Gore.

Kao specijalan doprinos uspješnosti projekta i ekonomskog osnaživanja žena, RRA BKP je iz sredstava Austrijske razvojne agencije, opredijelila 20.000 € kao bespovratna sredstva za najbolje biznis ideje iz obje opštine. Na osnovu precizno odabranih kriterijuma nagradjene su najkvalitetnije biznis ideje.

Iznos grantova se kretao u rasponu od 500 do 2000 eura. U svim slučajevima radilo se o nabavci opreme za podsticanje proizvodnje i povećanja kvaliteta usluga u oblasti poljoprivrede, seoskog turizma, ručnoj radinosti.

Kroz proces mentorstva preduzetnica, RRA BKP je pratila realizaciju grantova u uspješne male održive biznise. Projekat je pokazao da mala sredstva usmjerena u prave ruke moga da daju ogromne rezultate u kreiraju novih radnih mjesta.

Jedan komentar na “Obezbijeđeni grantovi za 19 ženskih biznisa

  1. marijana scepanovic

    lijepo je pomoci ovim preduzimljivim zenama

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti prikazana javno. Неопходна поља су означена *