shadow

Otvoreni dan ženskog preduzetništva održan u Podgorici

U organizaciji Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije, uz finansijsku podršku UNDP-a kroz projekat potsticaja ženskog preduzetništva i ekonomskog osnaživanja žena, organizovan je Otvoren dan  ženskog preduzetništva u Podgorici.

Cilj dogadja je povezivanje žena preduzetnica iz opština Kolašin, Mojkovac i Pljevlja, zajedno sa svojim predstavnicima lokalne samouprave, sa potencijalnim investitorima, bankarima, donatorskim organizacijama i kompanijama u pokušaju kreiranja budućih poslovnih mogućnosti.

Predstavljene su ukupno 33 biznis ideje, sa svojim proizvodima i uslugama. Oblasti poslovanja su: seoski turizam, tradicionalna ručna radinost, mliječni i ostali poljoprivredni proizvodi. Zainteresovani su mogli probati izložene proizvode i upoznati se sa uslugama preduzetnica, te ugovoriti konkretne oblike buduće poslovne saradnje.  Za 33 biznis ideje, 14 organizacija je pokazalo interes za saradnju.

Preduzetnice su izrazile zadovoljstvo organizovanjem dogadjaja, vidjevši ga kao šansu za odživost i rast njihovih malih biznisa.

Poseban značaj dogadjaju i afirmaciji biznis ideja daje i aktiviranje internet portala koji omogućava on-line prodaju proizvoda, promociju biznis ideja, te povezivanje preduzetnica sa potencijalnim poslovnim partnerima.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti prikazana javno. Неопходна поља су означена *