shadow

Održana radionica na temu usluga u seoskom turizmu

Juče je u Andrijevici održana prva od tri radionice posvećene razvoju vještina kada je u pitanju bavljenje seoskim turizmom. Ovu mogućnost dobilo je 21 žena iz Plava, Gusinja i Andrijevice koje su od strane regionalne razvojne agencija odabrane nakon većeg istraživanja na terenu. Obuku je održala turistička agenicija Montenegro Adventures iz Podgorice, na čelu sa Slavicom Vukčević.

Ovo je jedna od aktivnosti iz projekta Ekonomsko osnaživanje žena kroz razvoj seoskog turizma, kog finansira ambasada Sjedinjenih američkih država u Podgorici. U februaru i martu će se održati i preostale dvije radionice, a planirana je i studijska posjeta domaćinstvima koja već pružaju ovu vrstu usluge.

Prvi utisci polaznica ove obuke su jako pozitivni. Osim onog što su naučile kroz radionicu, dobili smo brojne komentare i da im je od velike koristi bilo da upoznaju jedne druge, uporede kako koja radi, čuju o uslugama koje se pružaju u ove tri opštine i nauče nešto novo jedne od drugih.

 

Jedan komentar na “Održana radionica na temu usluga u seoskom turizmu

  1. Trebaju se valorizirati kapaciteti našeg lijepog kraja,potencijali za razvoj letnjeg,zimskog turizma,uz uključivanje celog društva…..

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti prikazana javno. Неопходна поља су означена *