shadow

Office/Info point of National Park Prokletije equipped

Značajna komponenta aktivnosti Regionalne razvojne agencije za Bjelasicu, Komove i Prokletije je podrška razvoju nacionalnih parkova u Crnoj Gori. RRA BKP već ima dugogodišnju uspješnu saradnju sa Javnim preduzećem za nacionalne parkove Crne Gore.

Nacionalni park Prokletije je najmlađi nacionalni park na teritoriji Crne Gore. Proglašen je za nacionalni park 2009. godine, kao  prostor izuzetnih prirodnih ljepota koji su uticale na proglašenje dijela masiva Prokletija za zaštićeno područje od nacionalnog značaja.

Prepoznavši prioritetne potrebe novoformiranog parka, RRA je u saradnji sa menadžmentom Javnog preduzeća za nacionalne parkove, odlučila da dio sredstava Austrijske razvojne agencije usmjeri na podršku funkcionisanja menadženta nacionalnog parka Prokletije.

Aktivnost se ogledala u uređenju i opremanju kancelarije parka sa svim potrebnim kancelarijskim namještajem i tehničkom opremom. Kancelarija nacionalnog parka Prokletije se nalazi u Plavu, i obzirom na svoj odličan položaju u gradu, odlučeno je da pored upravljačkog dijela služi i za promociju parka sa svim potrebnim sadržajima, stoga je tako i opremljena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *